S80 D5 2003 noodloop probleem

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
S80
Type
S80
Uitvoering
-
Bouwjaar
2003
Brandstof
Diesel
Reacties
11
Bekeken
12137
Gepost: 23-01-2008 22:32
Professional

GlenS80

Lid sinds: 23-01-2008
7 bijdragen

Vrienden,

 

Ik kamp al maanden met het "noodloop" probleem met m'n Volvo S80 D5. Het is allemaal gekomen nadat ik in Duitsland flink het gaspedaal ingedrukt heb. De volgende dag na thuiskomst rij ik weg, en bij iets teveel gasgeven gaat 'ie in de noodloop. Ik naar de Volvo-specialist (moest ik toch wezen i.v.m. lekkende verstuivers, die zo de gasolie langs de schacht naar buiten pompte, hun schuld overigens!), en die gooide een flesje "Forté" in de tank. Na verscheidene malen volgas gegeven te hebben op de snelweg werd het wel minder. Maar, nog steeds blijft 'ie, vooral als je met "redelijk" wat gas invoegt op bijv. de snelweg, in de noodloop gaan. Na herstarten is het weg, overigens.

De LMM is al vervangen, ook het magneetventiel, hij is al afgeperst, maar ik gooi het op vervuiling ergens. aaan de computer geeft hij aan: (ECM-6805 Laaddrukregeling: slechte stroming, en ECM-5340 Communicatie centrale unit).

ik weet verder geen oplossing meer dan de turbo te vervangen. Oók heb ik iets gelezen over de slang tussen de turbo en het luchtfilter die vacuum trekt, omdat die "week" zou worden.. Is dit zo te controleren?

als iemand me kan helpen.......... ik weet het niet meer.

Bedankt alvast!!!

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken