V40 onderbreekt startpoging

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
V40
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013/6
Brandstof
Diesel
Reacties
2
Bekeken
1095
Gepost: 06-02-2018 08:30
Professional

HandigeHarie

Technische specialist
Auto service Tiel
Universeel

Lid sinds: 22-10-2015
62 bijdragen

Deze klacht is een aantal maanden geleden begonnen en word steeds erger. Zodra je de key/kaart in het contactslot steekt en de startknop indrukt, gaat de startmotor een halve seconde rond en stopt dan. 

Dit kan op ieder moment gebeuren en soms meerdere keren achter elkaar. Druk je opnieuw op de startknop gaat de motor normaal rond en slaat na een aantal omwentelingen normaal aan.

Uitlezen van de auto geeft geen enkele foutcode. In  de datalijst van de startonderbreking is de sleuten vrijgegeven en herkend. 

Stuur ik de startmotor direct aan via het startrelais op de startmotor weigert de startmotor nooit. Ook heb ik het startrelais in de zekeringenkast onder de motor kap gewisseld met een zelfde relais. 

Omdat ik geen schema van de auto heb en deze is uitgevoerd met een start/sport systeem loop ik tegen een te kort aan kennis op van dit systeem. 

Heeft iemand ervaring met deze klacht of tips hoe nu verder?   

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.