airco slaat af na 10 min

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
V50
Type
V50
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Benzine
Reacties
1
Bekeken
5160
Gepost: 06-07-2009 20:15
Topmonteur

iwan

Diagnose technicus
Autobedrijf Wout Bouman
Universeel

Lid sinds: 04-09-2008
6338 bijdragen
Klacht:
Airco geeft geen koude lucht na ongeveer 10 min rijden, soms duurt het langer.

Airco  was al eens bijgevuld, maar het probleem bleef. Airco uitgelezen. Dit ging helaas niet met de KTS en autodiagnost. De display gaf ook niets aan en de klant had de display ook nooit zien knipperen.
Motor een tijdje laten draaien. Na 20 min stopte de pomp ermee, maar de koelvin bleef wel door draaien. Gemeten of er aansturing was naar de magneetkoppeling. Hier stond geen spanning op. Zekering was heel en daar stond ook 12V op. Relais werd wel aangestuurd, maar verbond niet door. Relais was ook erg heet. Relais even gewisseld met ander relais. Nu werktte de pomp weer. Oude relais weer terug en nu deed de pomp het ook weer. Tot een gegeven moment. Weer gemeten en geen spanning eruit. Relais vervangen, maar het nieuwe relais werd ook erg warm en na een tijdje viel pomp weer uit.
Luchtspleet tussen magneetkoppeling was wel erg groot. Ik denk dat hierdoor een vrij hoge stroom ging lopen, omdat de magneetkoppeling wel aangestuurd werd maar niet aangetroken werd door te grote afstand. Ik heb dit niet gemeten!
Je kunt dit afstellen, maar wij hebben gekozen voor een nieuwe magneetkoppeling
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken