Anti skid service vereist en dstc uitgeschakeld na vervangen koppelingcillinder

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
V50
Type
V50
Uitvoering
-
Bouwjaar
2008/7
Brandstof
Diesel
Reacties
11
Bekeken
4322
Gepost: 04-01-2017 19:27
Professional

Fmaassem

Directeur / eigenaar
Euromaster Roermond
Anders/Overig

Lid sinds: 12-12-2016
8 bijdragen

Hallo Allemaal,

Morgen krijg ik de auto van een klant terug waarvan ik een tijdje geleden de hoofdkoppelincillinder heb vervangen (degene bij het pedaal). Nu heeft de auto verschillende problemen. en heb ik daar een aantal vragen over.

1. Melding in boordcomputer: anti skid service vereist.
Deze melding heeft waarschijnlijk betrekking op een foutmelding mbt de stuurwielpositiesensor. (om de cilinder te vervangen heb ik de stuurstang die bij de pedalen loopt los gehad).

2. Melding in de boordcomputer: DSTC uitgeschakeld.
Ik heb eerlijk gezegd geen idee waar deze melding vandaan komt en wat deze te maken heeft met de onlangs uitgevoerde reparatie.

Hopelijk kan iemand me verder helpen of met me meedenken want ik hoop dat ik zo snel mogelijk de klant weer op weg kan helpen.

De reden trouwens dat ik de klant met deze zaken heb laten rijden is omdat hij de auto de vorige keer echt weer nodig had. Niet dat het is afgeraffeld ofzo :)

Alvast bedankt voor het meedenken!!

Gemeten

Meetwaarden en foutcodes komen 05-01 als ik de auto binnen heb.

Uitgelezen met

bosch kts

Foutcodes

nog niet bekend

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.