inhouden

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
V50
Type
V50
Uitvoering
-
Bouwjaar
2005/3
Brandstof
LPG
Reacties
20
Bekeken
1523
Gepost: 27-12-2017 17:07
Topmonteur

rene

After sales manager

Lid sinds: 21-11-2007
188 bijdragen

de auto gaat als hij warm is inhouden en schokken. foutcode pas na een tijdje rijden en dan komt langzaamaan op alle 4 de bobine's een fc en soms een algemene fc mengsel te rijk. klacht zowel op benzine als lpg.  op lpg wel beter merkbaar.

bij deze auto is de motor vervangen de oude was stuk gelopen. Daarna is de auto bij mij gekomen, mijn vermoeden is dat de klacht ook al voorheen aanwezig was.

bougies vervangen en bobine's verwisseld. volgens Dice programma zou de fc bobine defect ook gezet kunnen worden door een verkeerd krukassignaal. deze met scope gemeten maar geen afwijking te zien. de krukassensor is ook een paar graden te verstellen ook dit had geen resultaat.

na enig meten blijkt dat de injectoren soms extra aansturing krijgen op het moment van storing. dus bij constant gas en toerental zie je opeens  2 of zelfs 3 injectie's per cyclus. dit lijkt me niet normaal bij deze motor.  Iemand een idee wat dit buiten de ecu en nokkenas/krukassensor nog kan veroorzaken?. map sensor en nokkenas sensor blijven op moment van storing normaal signaal afgeven.Tijdens inhouden blijft ook op alle bobine's een  vonklijn te zien in het primaire signaal. fueltrimloopt wel naar 14%

 

Uitgelezen met

hella gutmann

Foutcodes

bobine 1, bobine 2, bobine 3, bobine 4

Downloads (1)

  • scan0004.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.