SRS Airbag Spoed

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
V50
Type
V50
Uitvoering
-
Bouwjaar
2010/
Brandstof
Diesel
Reacties
6
Bekeken
2439
Gepost: 13-12-2016 16:37
Professional

ottonic


Universeel

Lid sinds: 14-05-2012
98 bijdragen

Beste collega's,

ik heb een hier volvo V50, die zodra je het contact opzet een foutcode geeft op de display van ' SRS AIRBAG spoed service'.

Het is zo dat volvo dit probleem reeds heeft gehad bij wagens van bouwjaar 2002 tot 2006.. hier zou het een probleem in de display zelf geweest zijn.

NU ik heb contact opgenomen bij BBA Reman , en zei wisten mij te zeggen dat de display van het bouwjaar 2010 dit probleem niet meer hebben.. dus het ook niet nodig was om dit te laten testen..

Het volgende heb ik allemaal wel gedaan;

Foutcodes bij AIRBAG: 3 FC: 1) 57360 voedingspanning hoog, 2) 5: voedingspanning laag, 3)53247, inter ecu.

(zie bijlage van printscreen)

ik kan deze foutcodes ook niet wissen omdat ik dan geen communcatie kan maken ? wat raar is want ik kan ze wel uitlezen..

via HGS data heb ik het schema bekeken van AIRBAG, zo heb ik alle betreffende zekeringen en relais gecontroleerd en die zijn allemaal ok.

Ik ken het verleden van de wagen niet, dus weet niet of deze een ongeval heeft gehad of niet.. maar ik veronderstel van niet aan de staat van de wagen te zien.

wat is wel al een ontdekt heb, en wat ook een gekende probleem is dat de voorruit loskomt recht boven aan, de lijm komt los. er zou op die manier water binnenkomen en zo via de A stijl naar benden lopen waar de 'centrale electrische unit' zit.  ik heb deze unit gecontroleerd op waterschade maar zie niks van corrosie of zo, dus volgens mij heeft dit er ook mee te maken..

ik ben ook bij een officiele dealer geweest voor een software update maar die kan pas ten vroegste 2de week van januari..

heeft er iemand raad?

Alvast bedankt voor het meedenken, Nick

 

Uitgelezen met

heele gutmann

Downloads (3)

  • airbag.jpg
  • hoog.jpg
  • laag.jpg


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen