Geen AWD aandrijving

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
XC70
Type
Uitvoering
-
Bouwjaar
2013/1
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
529
Gepost: 27-03-2019 17:15
Professional

w11884

Lid sinds: 21-11-2007
427 bijdragen

Klant heeft als klacht dat de 4 wiel aandrijving niet werkt. Er zit 1 foutcode in, de U04150. De bosch KTS kent deze code niet maar als ik hem google krijgt de DEM(haldex module) ongeldige gegevens van de ABS. Waneer de auto volledig los staat van de grond draaien de voor en achter wielen wanneer de auto in drive staat. Echter wanneer ik dan de achterwielen laat zakken op de grond en ze vermogen moeten gaan leveren maakt de auto geen aanstalte om weg te rijden. De aandrijving op de achterwielen heeft dus niet genoeg kracht. 

 

Gemeten

Nu heb ik de oliepomp van de haldex koppeling gedemonteerd, schoongemaakt en handmatig aangestuurd. Hij lijkt gewoon goed te werken. Ook heb ik het filter schoongemaakt en gevuld met nieuwd olie. Dit alles zonder resultaat. Het aanstuursignaal van de oliepomp heb ik gemeten, dit is een duty cycle signaal. Signaal is wel aanwezig maar is constant hetzelfde. Ook wanneer je gas geeft met doorslippende voorwielen (dus de achterwielen aangestuurd zouden moeten worden). Heeft er iemand ervaring met dit probleem of tips?

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen