Volvo XC90 valt uit onder rijden.

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk / model / type
Volvo XC90 XC90
Bouwjaar
2008/1
Brandstof
Diesel
Onderwerpen
Brandstof(systeem)
Motor

Aantal reacties: 10
Aantal maal bekeken: 488

Gepost: 25-06-2019 16:53
Professional

MadOne

1e Monteur/Diagnose Tech.
Universeel

Lid sinds: 13-09-2010
60 bijdragen

We hebben een tijdje geleden een Volvo XC90 verkocht, kort na dat we de auto afgeleverd hebben kwam de klant met de klacht dat de motor af zou slaan als je afremt bij een kruispunt en dat die dan niet meer wil aanslaan. Gaat wel rond maar slaat niet aan. Na een tijdje gewacht te hebben slaat de motor gewoon aan en doet de auto gewoon als of er niets geweest is.

Auto opgehaald bij de klant en uitgelezen.Er zaten paar fouten in het systeem. Twee ervan hadden te maken met de verstuivers één met brandstofsysteem en 2 met voorgloeirelais. Met rookmachine het inlaat systeem afgeperst en bleek dat wervelkleppen langs de as lek is.

Alle verstuivers gedemonteerd en laten testen, twee ervan bleken stationair te veel afwijking te hebben. Wervel kleppen en 2 verstuivers vervangen, lange proefrit gemaakt de storing bleef weg.

Twee weken later belde de klant weer, heeft het zelfde probleem gehad als eerst. Auto opgehaald en weer uitgelezen. Alle fouten waren weer terug. Contact gehad met onze locale Volvo dealer en de auto naar hun gebracht om deze met originele diagnose softeware uit te lezen. Volgens de dealer is de regeleenheid kapot en deze moet vervangen worden. Via sloop konden ze en donor ECU regelen en deze herprogrammeren. Dat hebben we laten doen. Toen we de auto terug kregen waren alle fouten uit het systeem. Weer een lange rit gemaakt en weer bleven de fouten weg.

Auto terug naar de klant gebracht. Klant is met de auto op een neer naar Zuid Frankerijk geweest en liet ons weten dat alles goed was gegaan. we gingen vanuit dat het probleem opgelost was. Tot vandaag!

Klant belde vanmiddag met het zelfde klacht als eerst. Auto opgehaald en weer aan uitlees apparatuur gedaan. Nu had het systeem maar een fout erin zitten wat brandstofsysteem betreft andere twee fouten waren van het voorgloei systeem.

Iemand zo iets meegemaakt??

 

Uitgelezen met

KTS590

Foutcodes

2400

Downloads (1)

  • volvoxc90.pdf


Alleen ingelogde leden kunnen de bestanden downloaden. Inloggen »

AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen of maak een account aan. Meer uitleg vind je op deze pagina.