xenon werkt niet

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Volvo
Merk
Volvo
Model
XC90
Type
XC90
Uitvoering
-
Bouwjaar
2004
Brandstof
Diesel
Reacties
8
Bekeken
1508
Gepost: 22-02-2016 22:49
Professional

seppe

GARAGIST
Universeel

Lid sinds: 17-05-2011
17 bijdragen

xenon is uitgevallen en zekering 38 binnen aan dashboard springt steeds. Deze zekering voedt het relais die zich op de cem onder het dashboard bevindt.

het relais is al verwisseld zonder resultaat

onder de motorkap zit ook een stuurdoos met zekeringen, waarvan nr 17 en 18 ook staan voor xenon links en rechts, maar deze blijven intakt

 

 

 

Gemeten

ik heb even spanning op zekering 17 en 18 gezet en dan werkt alles goed. we hebben de bedrading gevolgd en ruitenwissermotor gedemonteerd om de bedrading te controleren, maar niets verdacht gezien ook de zekeringskast onder de motorkap uitgehaald om onderaan de bedrading te controleren, maar niets gezien. daarna alles weer gemonteerd en wonder bij wonder alles gaat weer en zekering 38 blijft ok dit geeft wel een wrang gevoel, omdat er niet echt een oorzaak gevonden is heeft iemand al zoiets aan de hand gehad?

Uitgelezen met

kts

Foutcodes

geen

Deze oplossing is verrijkt voor AMT Reparatiewijzer en alleen toegankelijk voor actieve forumleden en/of abonnees van AMT Reparatiewijzer. Direct toegang krijgen tot ruim 15.000 oplossingen? Neem een abonnement voor slechts € 19,00 (excl. btw) per maand.

Neem een abonnement Inloggen