Wie heeft ervaring met de Tecnomotor Socio 310

Let op! Deze discussie is ouder dan drie maanden
Merk
Model
Type
Uitvoering
-
Reacties
30
Bekeken
4335
Gepost: 14-09-2010 19:27
Professional

AsimSaglam


autodiagnose.eu
Anders/Overig

Lid sinds: 08-08-2010
62 bijdragen

Beste lezers, 

 

Ik ben bezig om boordcomputer-uitlees-apparaten voor een universele inzet naast elkaar te zetten om zo uiteindelijk te komen tot de keuze en aanschaf van een apparaat. Het apparaat wil ik gaan inzetten bij het diagnosticeren van electronische problemen naast de scoop & software van GMTO.

 

Primair moet het apparaat in staat zijn om foutcodes uit te lezen en te resetten. Het uiteindelijk diagnosticeren van de storing gebeurd toch hoofdzakelijk met de spullenboel van GMTO. Naast deze primaire taak zou het heel fijn zijn als het apparaat ook in staat is om andere zaken in te stellen zoals:

- het coderen van de accuvervanging

- het programmeren van injectors

- het calibreren van de stuurhoeksensor

- het starten van het roetfilter regeneratieproces

- het resetten van het dieseladditief niveau

- het programmeren van sleutels 

 

Voorgenoemde zoektocht heeft mij uiteindelijk de Autocon CDP PRO en de Launch X431 opgeleverd. Ik was van plan om hier uiteindelijk een keuze in te maken, totdat een AMT-forum gebruiker mij wees op de appartuur van Tecnomotor. 

 

Nu heb ik me ingelezen op de Tecnomotor Socio 310, zie ook

http://www.tecnomotor.it/default.php?t=site&pgid=273

of

http://www.ads-holland.com/adsholland/subs/socio310work.html

En daar wordt ik eigenlijk wel heel blij van, zeker met in het achterhoofd de aanschafwaarde die circa 60% is van de aanschafwaarde van de Autocon en Launch. 

 

Wat mij echter opvalt is:

- in het hele AMT forum is maar 1 posting te vinden over de Tecnomotor. Daarin wordt aangegeven dat er met de Tecnomotor een roetfilter-regeneratie kan worden uitgevoerd.

- in het dossier van AMT over diagnosetesters wordt deze niet genoemd, hij staat zelfs niet in de Excel-sheet waarin een overzicht is opgenomen van prijzen en specificaties van diagnosetesters. 

 

Toch heb ik nu 2 positieve verhalen gehoord over de Tecnomotor, waarvan eentje van de importeur ADS-HOLLAND. 

 

Om toch wat meer gevoel te krijgen voor de Tecno-materie aan jullie de vraag; wie heeft er ervaring met de boordcomputer-uitlees-apparatuur van Tecnomotor?

 

Groet, 

 

Asim

Bijgewerkt door AsimSaglam op 14-09-2010 19:29
AMT Garageforum is uitsluitend toegankelijk voor professionele autotechnici. Om reacties, voertuiggegevens of bijlagen in te zien of een reactie te geven moet je ingelogd zijn.
Inloggen Account aanmaken